Jeugdvissertjes in het Burg. Coenenpark
Bootvissen in een mooie natuur ...
Visuitzet hoort er ook bij ...
Karpervissen in de Watermolenbeek
Bootvissen op de Westerschelde ...
Jeugdvissen in de Engebeek
Forelvissen, een vak apart ....
Mooie karper uit ons eigen viswater de Stok
Giebel, een prachtige sportvis
Ons eigen viswater de Stok ....
Vissen aan de Tolbergvijver
Vissen met kleine bootjes vanuit Yerseke
Jeugdvissen met de boot op de Oosterschelde
GBV 1945 - 2020 bestaat 75 jaar

In het voorjaar van 2017 zijn wij terug gegaan naar deze camping om te gaan vissen, nadat wij in het voorjaar van 2015 hier volop karper hadden gevangen.

Deze camping heeft 2 fraaie grote meren, een om in te zwemmen en te spelevaren en de grootste om in te vissen. Deze camping met de meren ligt in de Lot- et- Garonne ten zuiden van de Dorgogne. Het weer is in dit gedeelte van Franrijk over het algemeen goed, met koele nachten en warmte overdag, zeker in het voorjaar. Wij hadden van begin mei tot eind mei, frisse nachten en overdag liep de temperatuur op tot 25 graden, best lekker.

Wij hebben vanaf Roosendaal, 1050 km gereden om hier te komen, dit in twee dagen. Dichtbij aan deze zeer nette camping die gerund wordt door Piet en  Helen,  ligt het plaatsje Beauville waar alles aanwezig is van supermarkt tot apotheek. Het vissen is hier gratis en Piet die bijna de gehele dag rond en bij de meren aanwezig is kan je voldoende informatie geven waar je het beste mee kan vissen als je het eventueel zelf niet weet.  Het visbestand van het meer bestaat uit karper,snoek, snoekbaars, baars blank- en rietvoorn en brasem. De karpers die hier rondzwemmen gaan tot over de 100 cm

De karpers die ik ving waren van zo’n 50 tot 97 cm groot, ik ze niet gewogen en gemeten omdat ik dat alleen zijnde altijd moeilijk vindt. Je wil deze prachtige vissen toch zo min mogelijk beschadigen. Het binnen halen van deze karpers varieerden van 15 tot 45 minuten. De meeste karpers heb ik gevangen met blokjes kaas, Goudse jong belegen. Dit voorjaar (2017) heb ik 16 karpers gevangen, na een week begonnen ze kuit af te zetten en viel de vangst weg, daarna na zo’n anderhalve week begonnen ze alweer honger te krijgen en te bijten. In 2015 was de vangst beter en was het aantal 33  karpers. Rond deze meren kun je goed je visspullen kwijt en is het goed vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en werphengel, het aas dat vanaf de kant gebruikt wordt zijn wormen,maden,kaas, mais en boilies. Ook de natuur rondom deze meren is prachtig, je ziet er roofvogels en reptielen zoals de ringslang, smaragdhagedis en de levendbarende hagedis, verschillende kikkersoorten zijn ook goed  vertegenwoordigd, ook de vuursalamander komt men hier tegen. De reeën, vossen en dassen ontbreken ook hier niet, er is zelfs een Dassenburcht op deze +/- 20 ha grote camping aanwezig.                                                                

En als je s’avonds zit te vissen hoor je ook de boomkikker, gezien heb ik ze niet, ook niet na goed zoeken. Op het einde van de dam tussen de meren is een “BRASSERIE” waar je vanaf 17.00 uur terecht kunt voor een drankje en vanaf 18.30 uur voor een diner wat zeker is aan te raden, vooral de “ENTRECÔTES” van Piet zijn aan te bevelen. De keuze is hier ruim. Het is daar goed vertoeven. 

Ik kan iedereen aanraden die van vissen, natuur, rust en lekker weer houdt hier eens naar toe te gaan, wij hebben er goed vis gevangen en weer terug gezet natuurlijk, gewandeld en van de ongerepte natuur genoten. PRACHTIG!!.                                     

Het adres van deze camping is: Camping Les 2 Lacs

Piet en Helen van Leeuwe.                                                                                                                                                        

47470 BEAUVILLE  Frankrijk.                                                                                                                                                

Tel +33 (0) 553954541                                                                                                                                                            

Mail - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                      

 www.les2lacs.com