Jeugdvissertjes in het Burg. Coenenpark
Bootvissen in een mooie natuur ...
Visuitzet hoort er ook bij ...
Karpervissen in de Watermolenbeek
Bootvissen op de Westerschelde ...
Jeugdvissen in de Engebeek
Forelvissen, een vak apart ....
Mooie karper uit ons eigen viswater de Stok
Giebel, een prachtige sportvis
Ons eigen viswater de Stok ....
Vissen aan de Tolbergvijver
Vissen met kleine bootjes vanuit Yerseke
Jeugdvissen met de boot op de Oosterschelde
GBV 1945 - 2020 bestaat 75 jaar

Zo’n 50 jeugdleden van verschillende hengelsportverenigingen van Sportvisserij Zuidwest Nederland, trokken zaterdag 7 oktober 2017 met hun begeleiders naar de Vlaardingsevaart te Vlaardingen.

Sportvisserijbelangen Delfland uit Delft had de finale van het Federatief Kampioenschap Jeugd georganiseerd.

Na de loting, moest er een stukje met de auto gereden worden naar de visstekken. De visspullen werden klaargelegd. Spanning was te zien op de hoofden van de jongens en meisjes. Voor enkelen was het dit jaar de laatste keer dat ze mochten deelnemen aan dit kampioenschap. Voor anderen was het de eerste keer dat ze zich geplaatst hadden.

Regen en wind

Voordat de wedstrijd begon, ging het al regenen en waaien. De deelnemers kregen het steeds kouder aan de Vlaardingsevaart. Hoewel de meesten zich er goed op gekleed hadden, was het voor de jongste jeugd een lange 2 ½ uur durende wedstrijd, maar ze hielden vol en vingen ook aardig wat vis.

De jeugd in de categorie C mocht geholpen worden. Ze kregen tips van hun ouders, opa, of andere begeleiders. Sommigen werden geholpen bij het onthaken, scheppen of azen. Hier wordt de basis gelegd voor een goede en verantwoorde (wedstrijd)sportvisser.

De mannen en vrouwen in categorie B moesten het veelal zelf doen. Enkele tips waren wel welkom en werden dankbaar opgevolgd. In deze categorie viel Lennard Nuijten. Met een gewicht van 3734 gr. werd hij knap 5e.
En dan de jeugdleden van categorie A, zij moesten de wedstrijd helemaal zelfstandig volbrengen. Met uiterste precisie en een serieuze blik werden er behoorlijk wat vissen binnen gehengeld.

Uitslag

Om 13.30 uur, nadat de toeters over de Vlaardingsevaart galmden, kwamen de weegschalen tevoorschijn en dat was een spannend moment. Konden ze hun titel prolongeren of ging het dit jaar naar de buurman? In de Westvliet in Schipluiden werd de officiële uitslag bekend gemaakt en reikte Willem Thoen, bestuurslid jeugdzaken van Sportvisserij Zuidwest Nederland, de prijzen uit. Sportvisserijbelangen Delfland had voor alle kinderen een mooie prijs. Ondanks het slechte weer was het een geslaagde dag te noemen en trok een ieder moe, maar voldaan huiswaarts.