Jeugdvissertjes in het Burg. Coenenpark
Bootvissen in een mooie natuur ...
Visuitzet hoort er ook bij ...
Karpervissen in de Watermolenbeek
Bootvissen op de Westerschelde ...
Jeugdvissen in de Engebeek
Forelvissen, een vak apart ....
Mooie karper uit ons eigen viswater de Stok
Giebel, een prachtige sportvis
Vissen aan de Tolbergvijver
Vissen met kleine bootjes vanuit Yerseke
Jeugdvissen met de boot op de Oosterschelde
Steurvissen in de Biesbosch

Net als vorig jaar was er ook dit keer een visreis met de boot op de Oosterschelde. Vanuit de Bergse Diepsluis bij Tholen, vertrokken we om 8.00u precies, met een aantal jeugdige sportvissers en hun begeleiders. Het weer was zoals vaak in Nederland, regenachtig, met een zwak windje.


jeugd16De schipper (Henk Bakker) van de Eendracht 2, zette gelijk koers naar het Goese Sas, ongeveer anderhalf uur varen.
In die tijd werden de eerste instructies gegeven door de drie begeleiders van onze club. Ook werden de hengels opgetuigd en het aas verdeeld. Zodat we rond 9.30u meteen konden gaan vissen. Vanaf het begin kwamen er al regelmatig wat visjes boven. Vooral wat kleine scharretjes, maar ook wat grotere. Dat ging tot middag zo door. Tussen de middag werd er door Henk en Catharina, voor een stevige maaltijd gezorgd, friet met frikadellen. Zodat na het eten de jongeren er weer met goede moed tegenaan konden. De vangsten waren toen wat minder en de visjes werden kleiner. Wel wat rondvisjes en een rode poon kwamen er boven. De zon kwam er net niet door, maar het werd wel droog. Rond 14.30 uur vond de schipper het genoeg en gingen we terug naar de haven. Onderweg werd er nog wat gedronken en de vis schoongemaakt. Want wat is er leuker dan vers gevangen vis bij thuiskomst gelijk op te eten. Wij als begeleiders van hengelsportvereniging Geduld Brengt Vis vonden het een geslaagde dag en wij hopen dat de jeugd dat ook vond. Zodat we er volgend jaar ook weer zo'n mooie dag van kunnen maken. Misschien tot dan.      (Meer sfeerfoto's van deze bijzondere dag in de rubriek Foto's).

Groeten van Adwin, Rene en Tonny