Jeugdvissertjes in het Burg. Coenenpark
Bootvissen in een mooie natuur ...
Visuitzet hoort er ook bij ...
Karpervissen in de Watermolenbeek
Bootvissen op de Westerschelde ...
Jeugdvissen in de Engebeek
Forelvissen, een vak apart ....
Mooie karper uit ons eigen viswater de Stok
Giebel, een prachtige sportvis
Vissen aan de Tolbergvijver
Vissen met kleine bootjes vanuit Yerseke
Jeugdvissen met de boot op de Oosterschelde
Steurvissen in de Biesbosch

Na een leuke, maar te warme vakantie op Kreta vorig jaar, ging ik op zoek naar ‘iets anders’. Begin september vond ik dit: huis 4 personen op 3000m en op 25 meter van het strand, privéstrand. Ik liet het mijn vrouw zien en haar reactie was BOEKEN.


Aan het woord Jan Baartmans die zijn natuurlijke passie volgde en naar Denemarken ging. Dus plannen geblazen, de reis en dergelijke, we konden op maandag in het huis, maar op maandag door Duitsland reizen is geen optie. Op zondag vertrekken en een B&b nemen en o ja we zitten maar 170 km van Kopenhagen, zullen dat ook doen. Van het een komt het andere, dan is het rijden over de langste brug van Europa een must. Dus nog een B&B gezocht bij Kopenhagen voor 2 dagen, de eerste B&B bleek op 1,5 km te liggen van het gehuurde. De verwachting was enorm, visspullen en kleding mee, meer was niet nodig. Maandag 08 -08 kwamen we op locatie, natuurlijk eerst alles bekijken, en ja we konden onze mond pas na 3 uur sluiten, in één woord SUPER. Een huis met alles erop en eraan, ik denk 30 meter van zee, een tuin met kersen, bramen, kruisbessen, frambozen, zwarte bessen en noem maar op, ik heb dus elke dag mijn fruithapje wel gehad. Zover je kijken kon was water, je moest wel met een trap naar beneden, maar dat was geen enkel punt. Dus daar stond ik dan op het strand uitkijkend over de Oostzee, zeilboten aan de horizon en golven van 1,5 tot 2 meter beukend op het strand. Het was een zuidwester storm die over het eiland trok dus was wachten en nog eens wachten het enige dat we konden doen, temperatuur was goed 22 graden maar die deining. Dus omgeving bekijken en boodschappen doen. Woensdag rond middernacht maakt mijn vrouw me wakker, Jan ik hoor kloppen op de deur, dus ik het bed uit, zie ik iemand met een zaklamp. Verrek, daar stond een GBV-lid met zijn vrouw aan de deur.

De andere dag samen visspullen in orde gemaakt en naar de zee gekeken. ,,Nee, dat gaat hem niet worden’’, zei hij. De week erop was het bijna golfvrij en dus vissen met het door hen meegebrachte tappen, mijn aas was niet meer geschikt. De keren dat ik gevist heb zijn niet op 2 handen te tellen, op elk moment van de dag en ook in de avond uren en in de nacht. En gevangen? Sluit je hand en tel de vingers die rechtop staan. Tussendoor naar Moens Klint , steile afgrond naar zee, met een trap meer dan 500 treden naar beneden, en dan pas was je halverwege. Maar net als de preikestole wilden we dit doen en we hebben er geen moment spijt van gehad, behalve een aantal spieren de andere dag. Ook nog gevist op een pier die ver de zee inging in Hiltsholm havn, geen beetje gezien. Na 14 dagen naar Kopenhagen, aan de rand hadden we een B&B voor 2 dagen, super vriendelijk, verschrikkelijk goed ontbijt. We waren er rond 10.30, kregen uitleg,info, en welke bus we moesten nemen naar het centrum en of we muntgeld bij hadden, want voor nog geen 3 euro ben je in het centrum en o ja neem de rondvaart en vergeet vooral niet de overdekte versmarkt te bezoeken.

De naam is niet juist het moet Koperhagen zijn, als je ziet hoeveel daken er van koper zijn. Ik stond versteld van deze stad, het is dan ook niet voor niets de hoofdstad. De overdekte versmarkt, we zijn daar echt twee keer door gelopen, zo groot en zoveel aanbod. De rondvaart was echt geweldig, je ziet zoveel meer dan te voet, imposante gebouwen, Koninklijke verblijven en natuurlijk het beeldje waar ongeveer 300 mensen probeerden een foto van te schieten. Ik kom toch even terug over die versmarkt, gerookte palingen van 3 cm dik en 80 lang, van kingcrab tot zeeduivel, dus veel vis gezien. De andere dag weer een uitdaging, op de langste brug van Europa rijden, niet te vergelijken met de Zeelandbrug, en dan kun je zeggen dat je in Zweden bent geweest. Strenge controle, maar met vriendelijke mensen, Malmo is een grote stad net als Koperhagen die kun je niet op één dag bekijken.

Volgend jaar weer?