Vrijdag 29 juli was de viskaravaan van Sportvisserij Nederland neergestreken aan de oevers van de Tolbergvijver.


Om 8.00 uur maakten 8 vismeesters van SN samen met 14 vrijwilligers van GBV een aanvang met de opbouw van dit evenement voor jongeren van 8 tot en met 14 jaar.
Er was een mogelijkheid om een vistuigje te maken, werpen met een werphengel met kunstaas om punten in de emmer, er was een visstimulator opgesteld waarmee je de vangst van bv. een snoek of karper kon nabootsen en natuurlijk kon er ook worden gevist.

Om half 10 kwamen de eerste van de totaal 54 jongeren binnenbinnendruppelen en die gingen meteen aan de slag. Er was voor materiaal, voer en aas gezorgd zodat er gelijk kon worden gevist. Ook was voor iedereen gratis drinken beschikbaar en er werden de nodige spelletjes gedaan op visgebied. Kortom, de kinderen en ook de begeleiders waren zeer tevreden over het verloop van de dag. Jammer was wel dat de vis het wel wat liet afweten maar dat mocht, mede dankzij het mooie weer, de pret niet drukken. Na afloop ontving iedere deelnemer nog een bag met daarin de nodige voorlichting en ook nog leuke presentjes. Bovendien mocht iedereen een hengel + tuig gratis mee naar huis nemen. Samengevat was het een geweldig evenement dat zeker een vervolg verdient. Complimenten aan onze vrijwilligers en de SN als initiatiefnemer.


 * Voor meer foto's zie onze facebook pagina.